Нареди на тест

Информации за пореметувањата на хромозомите X/Y

Двата полови хромозоми X и Y одредуваат дали бебето ќе биде машки или женски пол.
Информации за пореметувањата на хромозомите X/Y

Двата полови хромозоми (X и Y) одредуваат дали бебето ќе биде машки или женски пол. Пореметувањата на хромозомите X и Y во случаите кога копија на половиот хромозом недостасува, кога е присутна дополнителна копија или кога е нецелосна. Опцијата на Harmony Тестот со анализа на овие хромзоми може да се користи за утврдување на ризик од состојба XXX (трисомија на хромозомот X) XXY (Џејкобсов синдром), XXYY (Клинефелтеров синдром) и монозомија на хромозомот X (Урлих-Тарнеров синдром). Овие заболувања доста се разликуваат по степенот на сериозност. Поголемиот број на погодени патат од мали ментални и пореметувања во однесувањето, како и од неплодност  (погледнете 1, 2, 3)

Посоветувајте се со Вашиот надлежен гинеколог која опција на Harmony Тестот е најпогодна за Вас.